Alt til kontoret


Tema: Gode møterom


Vellykket videokonferanse

Videokonferanse

Du sparer penger, du blir mer effektiv og du sparer miljøet. Norske og internasjonale bedrifter sparer uhyggelig mange millioner på å ta i bruk videokonferanse. Vi gir deg tips på hur du håller en vellykket videokonferanse!

Fordeler med videokonferanse

Utgiftene til reise og overnatting reduseres dramatisk og tiden man ikke lenger bruker på å forflytning, gir økt produktivitet. Mange oppgir dessuten det miljøvennlige aspektet, som en vesentlig årsak til investeringen.

Det er ingen tryllekunst å holde en videokonferanse. Hvis du er avslappet og klarer å være deg selv i en litt tydelig utgave, er du langt på vei. Brukervennlige systemer gjør det enkelt å være profesjonell og sørger for knirkefrie møter uten forstyrrelser.

5 gode tips

Her er fem tips som kan være verd å merke seg før din første videokonferanse.

 1. Hvis det finnes en som er ansvarlig i bedriften, snakk med vedkommende i forkant så utstyret er klart i god tid og dere raskt kan komme i gang.
   
 2. Kontroller at lokalene er egnet for videokonferanse, dagslys bør dempes med gardiner. Hvis det finnes en ensfarget vegg uten så mange forstyrrelser, egner denne seg som bakgrunn.
   
 3. Gjør deg kjent med utstyret og fjernkontrollen, hvordan ringer man opp de andre, hvordan slår man av lyden på mikrofonene, hvordan virker kamerainnstillingene? 
   
 4. Still inn kamera på forhånd. Et kamera som står lavt gir et autoritært inntrykk av den som snakker, kamera i hodehøyde er som regel bedre. Se den du snakker med inn i øynene. Et riktig oppsatt kamera vil gi øyekontakt.
   
 5. Ta en lydsjekk før du begynner! Kvaliteten på lyden er viktig for kvaliteten på det som formidles. Unngå småprat, rasling med papir og klikking med kulepenner under sending.